UNITATE DEZHIDRATARE DEȘEURI ALIMENTARE

CLIENT: JORAFORM SUEDIA

 

 

SITUAŢIA INIŢIALĂ :

 

Deșeurile alimentare și vegetale au un conţinut foarte mare de apă care prelungește durata de compostare a materialelor. Pentru obţinerea unui compost de bună calitate este necesar un adaos de material structural (peleti) mare în vederea obţinerii raportului optim de C/N între 20- 30 și al umidităţii necesare între 40-60 %. În cazul eliminării preliminare a apei din aceste deșeuri poate fi crescută capacitatea utilajelor de compostare individuală și locală.

 

 

OBIECTIVUL URMĂRIT:

 

Obţinerea unui compost de bună calitate cu ajutorul unităţii de dezhidratare, având în vedere că deșeurile alimentare și vegetale au un conţinut foarte mare de apa.

 

 

SITUAŢIA ACTUALĂ :

 

A fost proiectat și executat un utilaj de dezhidratare deșeuri vegetale din material anticorozive. Testele efectuate pe deșeuri de fructe și legume au fost convingătoare și s-a trecut pe producția de serie a acestui echipament. Produsul a fost testat cu succes și este livrat în SUEDIA și AFRICA DE SUD.

 

 

REZULTATE OBŢINUTE :

 

Procentul de eliminare a apei din deșeuri este între 20-40 %, funcție de tipul legumelor, fructelor sau deșeurilor alimentare. Aceaste rezultate duc la o creștere a capacităţii de tratare a utilajelor de compostare cu o medie de 30%.

Unitatea de dezhidratare reduce,

prin stoarcere, cantitatea de lichid,

aflată în materialul organic, cu până la 75 %